Щорічно 16 жовтня відзначається «Всесвітній день здoрoвoгo харчування». Мета цієї події – привернути увагу громадськості до проблем харчування в сучасному суспільстві. Здорове, правильне харчування, є одним з найбільш значущих аспектів способу життя людини і факторів його здоров’я. Давня мудрість говорить: «Ми є те, що ми їмо».
З метою підвищення обізнаності педагогічного та медичного персоналу 13 жовтня в НРЦ «Левеня» проведено медико-педагогічну раду щодо значення та принципів здорового харчування у закладі. Вибір якісних продуктів та приготування страв з них є запорукою здоров’я як дітей, так і дорослих.
Правильне харчування дітей – це, мабуть, найважливіший внесок у їх здоров’я. Для організації здорового та правильного харчування дітей необхідні збалансована кількість білків, жирів, вуглеводів, мінеральних речовин і вітамінів. Їжа, яку їсть Ваша дитина, повинна приносити максимальну користь організму. Раціональне харчування дитини це безпосередній вплив на темпи її росту та розвитку, адже зростаючий організм гостро потребує вітамінів, мікроелементів та поживних речовин.