Виховний захід «Мова моя – калинова»

SAM_6051SAM_6058
SAM_6086 SAM_6091
SAM_6098 SAM_6110

Мова – це духовний скарб нації. Це не лише засіб людського спілкування, а й дарунок, даний нам предками, без якого наш народ не був би народом. Саме завдяки мові ми можемо порозумітися, переказати свої почуття, переживання, бережемо свою історію, передаємо нащадкам неоціненні скарби свого минулого й сучасного. Цінність рідного слова повинні розуміти не лише дорослі, а й діти. Тому, 9 листопада 2017 року, у День української писемності та мови у ІІ відділенні НРЦ «Левеня» відбувся виховний захід «Мова моя – калинова». Святково одягнені у вишиванки вихованці старших груп декламували вірші, співали пісні, виконали український народний танець – гопак. Вони відчули себе справжніми маленькими українцями, які з пошаною ставляться до своєї мови і традицій.

Справжнім подарунком для дітей була присутність на святі поетеси – психолога центру Віри Олександрівни Ремажевської, яка прочитала свої вірші про мову, а також поезію, яку написала ще у ранньому дитинстві. Також на свято завітала Королева Писемність, яка розповіла історію виникнення українського письма і пограла з дітьми у цікаву гру. «Левенята» проявили кмітливість, а ще дуже зраділи, що, ще не вміючи писати, змогли створити справжні повідомлення за допомогою знаків, які використовували люди в давнину.

Виховний захід дав змогу не лише розширити знання дошкільнят про красу і багатство української мови, а й допоміг їм розкрити свої творчі здібності.

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.