Медико-педагогічна рада на тему: «Екологічне виховання як невід’ємна складова особистості дитини дошкільного та молодшого шкільного віку»

20180223_112042 20180223_115716
20180223_115845 20180223_123520
20180223_132907 20180223_132950

В умовах сьогодення особливо актуальною є проблема екологічної освіти та виховання молодого покоління, адже сучасні масштаби екологічних змін створюють реальну загрозу не лише для природи, а й для життя та здоров’я людей.

23 лютого 2018 року в НРЦ «Левеня» відбулась медико-педагогічна рада на тему: «Екологічне виховання як невід’ємна складова особистості дитини дошкільного та молодшого шкільного віку», яка проводилась у формі ділової гри.

Медико-педагогічна рада розпочалась із вступу, у якому було повідомлено про актуальність, зміст та завдання екологічного виховання, основні форми та методи роботи з дітьми. Наступним етапом була ділова гра, головними темами якої були особливості проведення дослідницької діяльності та використання методу проектів у роботі з дітьми дошкільного та молодшого шкільного віку.

Ділова гра складалась із теоретичної та практичної частин. Під час першої були розкриті теоретичні аспекти проведення дослідів та проектів. Під час другої частини – педагоги на практиці показали досліди з піском для молодшої групи, розмноження рослини (сенполії) листковим живцем, послідовність розвитку рослини, посадженої в різні види грунту, та дослід з льодом для дітей молодшого шкільного віку. Окрім того, вчителі та вихователі показали методику організації проектів, поділились своїм досвідом у використанні цього цікавого й корисного методу. Для дітей старшого дошкільного віку був представлений проект «Допомога птахам взимку».

Педагоги стали учасниками уроку природознавства у 3 класі, на якому відбулась презентація результатів проектної діяльності груп. Цікавою виявилась робота групи, яка досліджувала яким чином економлять тепло і світло в НРЦ «Левеня», учасники брали інтерв’ю у фахівців закладу, провели аудит зекономленої, в результаті заміни ламп в закладі, електроенергії.

Директор та медико-педагогічний колектив НРЦ «Левеня» були активними учасниками наради, вносили конструктивні пропозиції до рішень, брали участь у діловій грі та обговоренні.

Опубліковано у Заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.