Виховний захід до Міжнародного дня рідної мови «Кольорове намисто моєї рідної мови»

DSC05370-2 DSC05373
DSC05393DSC05425-1

Наша українська мова – це золота скарбниця душі народної, з якої ми виростаємо, якою живемо й завдяки якій маємо величне право й високу гордість іменуватися народом України. Мова не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях, що збагачує наш розум. Змалечку, виховуючи в собі справжню людину, ми розкриваємо чарівність і багатство нашої Рідної Української Мови і, як дорогі намистинки, нанизуємо їх на наш духовний оберіг.

27 лютого 2018 року для вихованців старших груп «Бджілка» та «Мак» було проведено виховний захід до Міжнародного дня рідної мови «Кольорове намисто моєї рідної мови».Мета заходу: розширити знання дітей про українську мову, про її значення в житті кожного українця; показати її красу та багатство за допомогою поетичного слова, українського фольклору, пісень та мовних вправ; навчати користуватися інтонаційними засобами виразності при декламуванні віршів, мелодійністю – при співі; розвивати мовлення та розумову активність дітей; викликати бажання любити рідну мову, свій народ, рідну землю; виховувати прагнення вивчати українську мову; гордитися тим, що ми українці.

Діти виконували цікаві мовні завдання, декламували вірші, співали пісні про рідну мову, розповідали прислів’я, скоромовки, відгадували загадки про героїв українських казок, грали у народні ігри. Після кожного завдання учасники заходу отримували намистинки та нанизували їх на нитку. Вихованці переконалися, яка багата і красива наша рідна мова: намисто стало кольоровим і багатим.

Тая, 6 років: «Мені було дуже цікаво і весело, я нанизувала багато намистинок». Ліля, 5 років 10 міс.: «Я завжди намагаюся говорити правильно, мені подобається моя рідна мова». Олег, 6 років: «На нашому намисті красиві різнокольорові намистинки – це така багата і кольорова українська мова».

Опубліковано у Новини. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.