У рамках проекту «ДОСВІДні вогні» до Комунального закладу Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр «Левеня» завітали одразу три шеф-кухарі Олег Васильків, Павло Денків і Дем’ян Гандз. Вони провели для дітей незвичайний майстер-клас. Кухарі розповіли про види сирів, про те, як їх правильно нарізати та поєднувати між собою. Діти оформляли свої тарілки, цікаво розміщуючи на них сири та прикрашаючи їх кольоровими пудрами, цукатами, горіхами та м‘ятою. Справжнім відкриттям для учнів стало те, що сир можна їсти з медом.
Далі школярі дізналися таємниці правильного приготування карамелі, шоколаду, печива та еклерів. Учні самостійно розкачували тісто та вирізали печиво різних форм.
А найцікавішою частиною заходу було декорування еклерів та печива карамеллю, пудрою та ягідним соусом. Учні були приємно вражені результатами своєї роботи. Наприкінці всі поласували смачними солодощами, щиро подякували кухарям та отримали заряд позитивних емоцій на канікули!
Вікторія, учениця 4-А класу: «Мені дуже сподобалося прикрашати еклери, вони вийшли такі смачні!»
Яна, учениця 2-А класу: «Мені найбільше сподобалося вирізати різноманітне печиво та прикрашати його на свій смак».
Роман, учень 3-А класу: «Тепер я знаю, що треба для приготування карамелі: вода, цукор і вершки».