Тренінг «Загальні вимоги до оформлення та друку книг для дітей сліпих та зі зниженим зором»

20180220_120011 20180220_120145
20180220_120201 IMG_2786

19-21 лютого 2018 року для педагогічного колективу НРЦ «Левеня» був проведений тренінг «Загальні вимоги до оформлення та друку книг для дітей сліпих та зі зниженим зором».

Педагогам були наведені практичні зразки розташування ілюстрацій та пояснень до них. Під час заняття, з використанням симулятивних окулярів, педагогічні працівники розглядали текст, малюнки у підручниках та проводили аналіз їх відповідності до вимог.

На прикладах з підручників «Природознавство», рекомендованих для використання у спеціальних загальноосвітніх навчальних закладах для дітей зі зниженим зором та в початкових класах загальноосвітніх навчальних закладів, мали можливість порівняти правильність використання зображень, оцінити їх якість і доцільність.

Вчителі,вихователі, спеціалісти розширили та збагатили свої знання про вимоги до обсягу підручників, що друкуються рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, а також оформлення книг, підбору ілюстрацій, використання різних шрифтів. «Дуже корисна інформація! Скільки особливостей та нюансів, не завжди акцентували на цьому увагу», – Тетяна, вихователь.

Опубліковано у Заходи. Додати до закладок постійне посилання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.